RSS

неделя, 18 август 2013 г.

Свинско месо с грах


Необходими продукти : 

  • 300г свинско месо, нарязано на кубчета
  • 1 буркан стерилизиран грах
  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 3 бр. домати
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 1/2 връзка копър
  • 3-4 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне : 


Свинското месо се запържва. Лукът и морковът, нарязани на дребно, се задушават в същата  мазнина и малко вода. Прибавят се доматите, обелени и също нарязани на дребно и ястието се задушава, докато се поизпари течността. Прибавят се брашното, червеният пипер, грахът и нарязаният на ситно чесън. Долива се малко гореща вода, ястието се овкусява и се оставя да ври 10-15 минути. След отстраняването му от огъня се поръсва със ситно нарязания копър.

Любимата салата айсберг


Пържоли на фурна с ананас и гъбки

Необходими продукти : 

  • 1 кг свинско месо за пържоли 
  • 200 г пресни печурки 
  • 2-3 шайби ананас от консерва или пресен
  • 2с.л кисело мляко
  • 1 ч.ч прясно мляко
  • 1 с.л брашно
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 60г масло
  • олио 


Начин на приготвяне : 


Свинското месо за овкусява с подправките и се нарежда в подходяща тава. Върху свинското месо за нареждат нарязаните шайби ананас. Полива се с малко мазнина и се запича леко в предварително загрята фурна. През това време разтопяваме маслото , запържваме в него нарязаните печурки. Киселото и прясното мляко се разбиват докато се смесят добре и се прибавят към златистите печурки. Сосът се бърка  докато лекичко започне да се посгъстява. След това с него се заливат вече запечените леко пържолки. Пече се на 200 градуса за около 25-30 минути. След готовност се поръсва със пресния скълцан магданоз.



четвъртък, 15 август 2013 г.

Салата Iceberg с прошуто

Необходими продукти : 



  • 1 бр салата айсберг
  • сол, зехтин и лимонов сок на вкус
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 60 г прошуто


Начин на приготвяне : 



Салатката се нарязва в купа, смесва се с нарязаният на кръгчета морков, нарязаният домат и се подправя на вкус със сол, зехтин и лимонов сок. Прибавя се и прошутото като се накъсва с ръце, разбърква се и се оставя в хладилник . Декорацията е по избор :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...