RSS

сряда, 4 март 2015 г.

Ароматен тиквен хляб

Необходими продукти : 



  • 3ч.ч захар
  • 1ч.ч зеленчуково олио
  • 4 леко разбити яйца
  • 400г сварена тиква
  • 3 и 1/2 ч.ч брашно
  • 1ч.л сода 
  • 1ч.л сол
  • 1ч.л канела
  • 1ч.л индийско орехче (смляно)
  • 1/2ч.л бакпулвер
  • 1/2ч.л смлян карамфил
  • 1/2ч.л смлян бахар
  • 1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне :


Захарта, олиото и яйцата се разбъркват в купа. Добавя се тиквата и се разбива с миксер. Смесват се брашното, содата, солта, канелата, индийското орехче, бакпулвера, карамфила и бахара. Прибавят се към тиквената смес, като се редува с вода и се разбива. Получената смес се изсипва във форма за хляб и се пече в загрята на 180 градуса фурна, около 60 минути. След изваждането на хляба от фурната е добре да постои във формата около 10 минути, за да изстине. Този сочен хляб има вкус на тиквен пай. Подходящ е за вечеря.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...