RSS

четвъртък, 17 юли 2014 г.

Пилешки хапки в сметанов сос

Необходими продукти : 

  • 300-400г пилешко филе
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 50мл бира
  • 1-2 стръка пресен магданоз
  • сол, черен пипер на вкус
  • 150мл готварска сметана
  • 2с.л зехтин 


Начин на приготвяне : 

В зехтина се запържват лукът и настърганият морков. Добавя се пилешкото филе, нарязано на кубчета и се разбърква. Налива се бирата и се задушава за 2-3 минути. След това се подправя със сол и черен пипер според вкуса Ви. Добавя се скълцаният магданоз и сметаната, отново се разбърква и се оставя на средно силен котлон около 4-5 минути.

понеделник, 14 юли 2014 г.

Кюфтета от зрял боб

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 400 г консервиран боб
  • 1 бр. морков
  • 1 бр. чушка
  • 1 глава лук
  • Подправка за зелен фасул и зрял боб на вкус
  • 1 бр. яйце
За соса:
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 бр. червена чушка

За панировката:
  • 2 бр. яйца
  • галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязаните на ситно лук, морков и чушка се задушават в тиган. Бобът се отцежда, прибавят се задушените зеленчуци, всичко се намачква с вилица, добавят се едно яйце, подправката за боб- на вкус и се разбърква. От сместа се оформят кюфтета. Овалват се в галета, потапят се в разбитите яйца и се пържат в загрята мазнина или се пекат във фурна, застлана с хартия за печене.Червената чушка се нарязва на ситно и се смесва с киселото мляко, майонезата и горчицата. Кюфтетата се сервират, гарнирани с този сос.

сряда, 9 юли 2014 г.

Пълнено пиле с макарони, ориз и гъби

Необходими продукти :


  • 1 бр. пиле - около 1.5-2 кг
  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 50 г царевица
  • 150 г гъби печурки
  • 200 г макарони
  • 1 ч.ч. дългозърнест ориз
  • 150 мл готварска сметана
  • сол, черен пипер
  • дебел конец и подходяща игла
  • 60 г масло за запръжка


 Начин на приготвяне : 


Пилето се измива добре. Слага се в подходяща тава. Маслото се разтапя. Запържват се лукът, нарязаните на ситни кубчета морков, нарязаните печурки. Добавят се подправки според вкуса ви, разбърква се, след което се добавя оризът, царевицата и макароните. Накрая се добавя сметаната, разбърква се добре и се оставя да къкри 5-10 минути на слаб огън. Пилето се пълни със сместа, след като изстине. Зашива се добре. Ако е останала плънка, може да се разпредели в тавата, около пилето, като преди печене се долеят поне 2 ч.ч. вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около час.

понеделник, 23 юни 2014 г.

Айсберг с морски дарове





сряда, 18 юни 2014 г.

Пица с пуешко месо, гъби и топено сирене

Необходими продукти :

За тестото : 
  • 500г  брашно
  •  ½ кубче жива мая
  • 3с.л зехтин
  • Щипка кафява захар
  • Щипка сол
  •  1с.л заквасена сметана
  •  200мл хладка вода

За плънка на пицата :

  • 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
  • 150 г пуешко месо от пържола
  • 150 г шунка, нарязана на кубчета
  • 100 г пресни нарязани печурки
  • 2 блокчета топено сирене
  • 2 бр. кисели краставички
  • 200 г настъргана моцарела

 
Начин на приготвяне :


Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното топено сирене,  наситнените краставички. Върху тях се слагат шунката и накъсаното пуешко месо. Пиците се наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...