skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 2 бр. пилешки бутчета
- 1 кг картофи
- 1 глава лук
- 2 с.л олио или масло
- подправка за пиле
- чубрица, червен пипер, черен пипер и сол на вкус
- 100 мл бяло вино
Начин на приготвяне :
Обелваме картофите, измиваме и ги нарязваме. След това нарязваме на ситно лука и го прибавяме към картофите.Слагаме ги в подходяща тава, наливаме 2 ч.ч. вода и прибавяме и подправките - на вкус. Измиваме бутчетата и ги овкусяваме с подправката за пиле. Слагаме вече овкусените бутчета върху картофите. Добавяме маслото или олиото и виното. Печем 60 минути на 200С. Най-добре се получава в йенска тенджера или обикновена тава, покрита с алуминиево фолио.
Необходими продукти :
- 500 г едър бял боб
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 2 бр пушена наденица ( луканкова )
- 1 глава лук
- магданоз
- 2-3 скилидки чесън
- 1ч.л червен пипер
- сол, черен пипер на вкус
- 1 стрък керевиз
- 1-2 листа джоджен
- щипка чубрица
Начин на приготвяне :
Бобът се сварява в леко подсолена вода, след което се отцежда. Запържват се нарязаните на ситно морков, лук, чушка и наденицата. Добавят се подправките и се разбърква добре. Добавя се 1 чаена чаша вода, след което се изсипва в глинен съд и се запича за около 30 минути на 200 градуса.
Необходими продукти :
- 200г салата айсберг
- 200г радичио
- зехтин на вкус
- сол на вкус
- сок от лимон
- 2-3бр смокини
- 1 домат
- зелени маслини
Начин на приготвяне :
Айсбергът се накъсва на ситно в подходяща купа, добавя се накълцаното радичио, подправя се със сол, зехтин и лимонов сок на вкус. Добавят се нарязаното доматче и смокини, украсява се с маслините.
Необходими продукти :
За тестото :
- 500г брашно
- ½ кубче жива мая
- 3с.л зехтин
- Щипка кафява захар
- Щипка сол
- 1с.л заквасена сметана
- 200мл хладка вода
За плънката :
- 2-3 нарязани кисели краставички
- 200г пилешко филе или шунка
- 100 мл готварска сметана
- 10г гранулиран чесън
- 1с.л майонеза
Начин на приготвяне:
Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от сметана, майонеза и чесън. Плънката се разпределя равномерно върху блата и се навива на руло. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.
Необходими продукти :
- 1 кг риба Pargo
- 200г брашно ( 100г царевично и 100г пшенично)
- подправка за риба
- лимон
- олио за пържене
Начин на приготвяне :
Рибата се изчиства и измива добре, не е необходимо да се осолява. Подправя се с подправка за риба според вкуса, нарязва се на парчета (ако е дребна се пържи цяла) и се отепва в брашното. Пържи се в много добре загрята мазнина. Подправя се с лимон на вкус.