RSS

събота, 25 октомври 2014 г.

Боб със свинско и наденица на фурна

Необходими продукти :


  • 1/2 кг бял боб 
  • 250 г свинско месо
  • 200 г наденица
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 с.л. свинска мас
  • 1 скилидка чесън
  • 150 мл. бяло вино
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • чубрица и джоджен на вкус
  • щипка самардала 
  • 3-4 люти чушки 



Начин на приготвяне : 


Бобът се накисва предварително и се вари във водата, в която е киснал. След това се отцежда и оставя настрани.Свинското месо и наденицата се режат на малки парчета и се запържват в мас.Добавят се нарязаният на ситно лук и счуканата скилидка чесън. Похлупва се и се оставя да се задуши, докато омекне. През това време към боба се добавят черен пипер на вкус,нарязаните моркови и подправките на вкус.Добавя се бяло вино. Сместа се разбърква добре и се изсипва в подходящ за печене съд - или гърне, или йенско стъкло. Отгоре се нареждат лютите чушлета. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

четвъртък, 9 октомври 2014 г.

Пилешки бутчета с картофи на фурна

Необходими продукти :


  • 2 бр. пилешки бутчета
  • 1 кг картофи
  • 1 глава лук
  • 2 с.л олио или масло 
  • подправка за пиле 
  • чубрица, червен пипер, черен пипер и сол на вкус
  • 100 мл бяло вино


Начин на приготвяне : 


Обелваме картофите, измиваме и ги нарязваме. След това нарязваме на ситно лука и го прибавяме към картофите.Слагаме ги в подходяща тава, наливаме 2 ч.ч. вода и прибавяме и подправките - на вкус. Измиваме бутчетата и ги овкусяваме с подправката за пиле. Слагаме вече овкусените бутчета върху картофите. Добавяме маслото или олиото и виното. Печем 60 минути на 200С. Най-добре се получава в йенска тенджера или обикновена тава, покрита с алуминиево фолио. 

сряда, 17 септември 2014 г.

Боб с пушена наденица на фурна

Необходими продукти : 




  • 500 г едър бял боб
  • 1 червена чушка  
  • 1 морков
  • 2 бр пушена наденица ( луканкова ) 
  • 1 глава лук
  • магданоз
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1ч.л червен пипер
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 стрък керевиз 
  • 1-2 листа джоджен 
  • щипка чубрица



Начин на приготвяне :


Бобът се сварява в леко подсолена вода, след което се отцежда. Запържват се нарязаните на ситно морков, лук, чушка и наденицата. Добавят се подправките и се разбърква добре. Добавя се 1 чаена чаша вода, след което се изсипва в глинен съд и се запича за около 30 минути на 200 градуса.






петък, 5 септември 2014 г.

Здравословна салата със смокини

Необходими продукти : 


  • 200г салата айсберг
  • 200г радичио
  • зехтин на вкус
  • сол на вкус
  • сок от лимон
  • 2-3бр смокини
  • 1 домат
  • зелени маслини

Начин на приготвяне : 



Айсбергът се накъсва на ситно в подходяща купа, добавя се накълцаното радичио, подправя се със сол, зехтин и лимонов сок на вкус. Добавят се нарязаното доматче и смокини, украсява се с маслините.

сряда, 3 септември 2014 г.

Пица-руло със сметана, шунка и кисели краставички

Необходими продукти : 

За тестото : 

  • 500г  брашно
  •  ½ кубче жива мая
  • 3с.л зехтин
  • Щипка кафява захар
  • Щипка сол
  •  1с.л заквасена сметана
  •  200мл хладка вода
За плънката :

  • 2-3 нарязани кисели краставички
  • 200г пилешко филе или шунка
  • 100 мл готварска сметана
  • 10г гранулиран чесън
  • 1с.л майонеза

Начин на приготвяне: 


Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от сметана, майонеза и чесън. Плънката се разпределя равномерно върху блата и се навива на руло. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...