RSS

сряда, 19 ноември 2014 г.

Палачинки с мед

Необходими продукти :


  •  2 яйца
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно
  • щипка сол 
  • щипка захар
  • 1ч.ч. прясно мляко 
  • половин чаена чаша студена вода
  • 1 с.л заквасена сметана
  • мед за намазване 


Начин на приготвяне :  


Яйцата се разбиват, добавят се солта, захарта, прясното мляко, водата и заквасената сметана. Разбърква се добре, след което се добавя и пресятото брашно. Отново се разбърква - сместа трябва да бъде средна по гъстота ( с консистенцията на боза).  Добре е да постои поне 1-2 часа.Палачинките се пържат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло. Когато палачинките се отлепят  сами  по краищата и може лесно да се повдигнат с лопатка, са готови за обръщане. Готовите палачинки се намазват с мед и малко масълце и се навиват.

Домашно филе

Необходими продукти : 

  • 1 кг свинско бонфиле
  • 500г морска сол 
  • 10 г брашно от чесън
  • 10г черен пипер
  • 10г млян кимион 
  • червен пипер на вкус
  • чубрица и риган на вкус
  • подправка за пържоли на KOTANYI (вместо поотделно черен пипер и кимион) 
  • връвчици за завързване 

Начин на приготвяне :



Месото се изчиства от мазнината и се подравнява. Парчетата месо се слагат в подходящ съд и се посоляват обилно с морската сол. Трябва да престоят така поне 24 часа, за да се изпече месото от солта. След това месото се накисва за 30 минути във вода и оцет, така че количеството да го покрие. Изплакват се и се овалват в предварително направената смес от подправки. Изтръскват се, за да падне ненужното. Правят се дупки във филето, през които се прекарват връвчици. Закачат се на проветриво място. След седмица или две, в зависимост от това как ги харесвате, са готови. 


четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Кюфтета на скара

Необходими продукти : 

  • 1 кг кайма 
  • 10г млян кимион
  • 10г млян черен пипер
  • 3-4 стръка пресен магданоз
  • 1 глава лук
  • сол и чубрица на вкус 


Начин на приготвяне : 


Към каймата се добавят ситно нарязаният лук и магданоз, кимион, чубрица, сол и черен пипер. Каймата се омесва много добре и се оставя да отлежи поне за 1-2 часа. Правят се кюфтета, които се пекат на предварително загрята скара. Поднасят се със салата според сезона.

сряда, 5 ноември 2014 г.

Баница с масло

http://rusianamihailova.blogspot.com/2014/01/blog-post.html





вторник, 4 ноември 2014 г.

Маслени пастички с локум

Необходими продукти : 



  • 2 пакета бисквити "Закуска"
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 2 ванилии
  • 2 с.л кокосови стърготини
  • 0.200 гр. краве масло или маргарин
  • 1 кафена чаша счукани орехи на ситно

Начин на приготвяне : 


Половината от млякото се кипва и към него се прибавят брашното, кокосовите стърготини и 1 супена лъжица от пудрата захар, предварително разбъркани в част от студеното мляко.
Сместа се завира при непрекъснато бъркане. Охлаждаме и разбиваме до хомогенност с предварително разбитите масло (маргарин), пудра захар и ванилия.
Бисквитите се потапят в останалата част от студеното мляко и се редят 3 бисквити по дължина и 6 по широчина върху найлонова торбичка.
Всеки ред се намазва с приготвения млечно-маслен кокосов крем и се поръсва с орехите, в средата на последния ред се нареждат нарязани парченца локум (кокос).След това чрез издигане на торбичката от двата края отстрани и чрез притискане се оформя пирамида. Отгоре се заглажда с крем, поръсва се със смлени орехи или натрошени бисквити.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...