RSS

понеделник, 19 януари 2015 г.

Сладкиш "Тофи"


Необходими продукти :  

  • 4 яйца
  • 1/2 ч.ч захар
  • 125 г масло
  • 1 с.л. вода
  • 1 ч.ч. брашно
  • 500 мл хладко прясно мляко
  • 2 ванилии
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне : 



Разбивате белтъците на твърд сняг и ги оставяте настрани,разбивате жълтъците и захарта до побеляване. Добавяте разтопеното масло и лъжицата вода и продължавате разбиването. Изсипвате брашното и продължавате да разбивате с миксера. Добавяте млякото и ванилията и пак разбивате. Прибавяте на части разбитите на сняг белтъци, като разбърквате с шпатула. След като разбъркате сместа я изсипвате в подмазана тавичка. Сладкишът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна около 50 минути. Охлажда се в хладилник и преди сервиране се гарнира според вкуса ви.


Да ви е сладко!

неделя, 18 януари 2015 г.

Маслени бисквитки с мюсли и лимонови корички





Рецептата - тук






Винени кюфтенца с наденица и зеленчуци


Необходими продукти : 





  • 500г овкусена кайма
  • 2бр пушена наденица (селска наденица)
  • 2-3 пресни листа магданоз
  • стръкче пресен копър
  • 2 листенца пресен джоджен
  • 2 глави лук 
  • 1-2 чушки 
  • 2 моркова
  • 150-200г печурки 
  • 60г масло 
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл бяло вино 


Начин на приготвяне : 


От каймата се оформят кюфтенца, които се запържват в разтопеното и сгорещено масло. Наденицата се нарязва на парченца и се добавя към кюфтенцата, след което се добавя нарязаният на шайби лук. Огънят се намаля на средна степен. След като лукът се позапържи добре, се добавят и нарязаните чушки, гъби и моркови. Разбърква се добре. Налива се бялото вино, подправя се според вкуса ви със сол и черен пипер. Магданозът, копърът и джодженът се скълцват на ситно и се добавят към ястието. Разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън, като се разбърква периодично, до пълното увиране на зеленчуците. 

неделя, 4 януари 2015 г.

Домашни суджуци и филе



Необходими продукти : 



  • 2 кг свинско месо
  • 1 кг телешко месо
  • 500 г сланина
  • 3 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. кимион
  • 2 с.л. бахар
  • 2 с.л. захар
  • 1/4 ч.ч. червено вино
  • 4 с.л. сол



Начин на приготвяне : 


Месото се смила 2 пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Paзмесват се много добре с виното и солта. Сместа се оставя 24 часа, след това се слагат всички подправки и се размесва още веднъж. Пълнят се в черва.Ако има въздух се продупчва с игла. Първите 2-3 дни луканките се сплескват леко и се оставят да съхнат на проветриво. 



четвъртък, 1 януари 2015 г.

Новогодишна салата - свещник


Необходими продукти : 



  • 200г майонеза 
  • 500г сварени картофи
  • 150г шпеков салам или шунка
  • 2бр. сварени моркови
  • 100г размразен грах
  • 2-3бр.кисели краставички
  • 2 сварени яйца
  • продукти за декорация по избор - репички, чери домати, магданоз, моркови и др.
  • 4 броя свещи - за 4 салати 

Начин на приготвяне :


Картофите, морковите, саламът и краставичките се нарязват на ситно. Добавя се грахът, подправя се на вкус със сол. Яйцата се настъргват на ситно ренде, добавя 
се майонезата и се разбърква добре.Сместа се охлажда за 30 мин. Разпределя се в чинийки и се оформя във формата на свещник. По средата се слага свещта. Декорира се с продуктите за декорация - според вашия вкус. Може да украсите с чери доматки, маслини, магданоз или копър. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...