skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 2-3 кренвирша
- 2-3 яйца
- 1 с.л масло
- сол и черен пипер на вкус
- клечки за зъби
Начин на приготвяне
Кренвиршите се обелват и се разрязват по дължина, всяка от които се нарязва напречно на равни разстояния - почти до края. Свива се във формата на кръг и се захваща с клечка за зъби. Запържва се, като в средата се чуква или цяло, или разбито яйце - както желаете. За да не остане яйцето сурово ( ако сложите цяло), се полива няколко пъти със сгорещеното масло отгоре. Подправя се според вкуса със сол и черен пипер. Декорирайте на воля и поднесете :)
Необходими продукти :
- 300г къпини
- 250г пълномаслено кисело мляко (йогурт - натурален)
- 150г заквасена сметана
- 2 с.л кафява захар
- топинг карамел
- други плодове ( по желание)
Начин на приготвяне :
Къпините се изчистват и измиват. Пасират се. Заквасената сметана се прибавя към киселото мляко, заедно със захарта. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Към нея се прибавят пасираните къпини и се разбърква. По желание може да се добавят и други плодове. Аз използвах една нектарина. Изсипва се в подходяща кутийка с капак и се покрива с топинг карамел. Оставя се да се замрази. Топингът е по вкус и избор, може да се сложи и след като десертът бъде разсипан в купички.
Необходими продукти :
- 1 кг тиквички
- 3 моркова
- 2 картофа
- 2 яйца
- сол на вкус, кимион и черен пипер на вкус
- 2 с.л кисело мляко
- 1 връзка пресен копър и 3-4 скилидки чесън
- 150-200 г брашно и царевично брашно смес
- 100г краве сирене
- 50 настърган пармезан
Начин на приготвяне :
Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер според вкуса, добавят се и яйцата, киселото мляко, настърганите картофи и моркови, сирене и пармезан.Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя и брашното.Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио.
Необходими продукти :
- 2-3 филийки хляб
- 125г нарязана моцарела
- 100г салами или друг вид колбас
- зехтин за поръсване
- сол и подправки на вкус
- пресен босилек или магданоз
Начин на приготвяне:
С помощта на по-малък ринг от филийките хляб се изрязват кръгчета. Препичат се добре и от двете страни на плоска скара или тиган. Върху всяка брускетка се слага изрязано кръгче салами, моцарела, салами и се завършва с брускетка. Поръсват се със скълцан босилек или магданоз, зехтин или подправки по избор. Декорацията е по ваш вкус, може да се импровизира.