RSS

сряда, 6 април 2016 г.

Пъстра салата с топчици сирене и царевичка


Необходими продукти : 







  • 1-2 глави бял лук
  • 2-3 домата 
  • 3-4 с.л сладка царевица 
  • 100 г сирене
  • 60 г крема сирене 
  • сол на вкус 
  • зехтин на вкус 
  • маслини за украса 
  • 1-2 стръка копър или магданоз



Начин на приготвяне: 


Доматите се измиват, подсушават и нарязват на кубчета. Подреждат се в плоска чиния. Посоляват се на вкус, добавя се зехтин, Около тях се нарежда нарязаният на полумесеци лук. Царевицата се разпределя около доматите и лука. Сиренето и кремата се смесват и с леко влажни ръце се оформят топчици. Подреждаме ги според вкуса ни. Украсяваме с маслини и стръкчета пресни подправки. 




вторник, 5 април 2016 г.

Зелена салата с яйца и калинки от домат


Необходими продукти : 




  • 1 брой зелена салата
  • 1 връзка зелен лук 
  • 1 краставица 
  • 1 домат
  • лимонов сок 
  • сол на вкус 
  • зехтин за овкусяване
  • 1-2 сварени яйца
  • маслини за главички на калинките


Начин на приготвяне : 

Зелената салата се измива, подсушава и нарязва на ситно. Слага се в подходяща купа. Към нея се добавят нарязаните краставици и скълцан пресен лук. Подправя се със лимонов сок, зехтин и сол на вкус. Декорира се с разполовен на две домат, който оформяме като калинки. Използваме маслини за главички. Яйцата нарязваме на кръгчета и подреждаме около калинките. По желание може да се добавят ролца от раци.

понеделник, 4 април 2016 г.

Млечна кашичка с печени чушки и кюфтенца


Необходими продукти : 





  • 7-8 броя печени и белени червени чушки 
  • 250-300 г овкусена кайма
  • масло за запръжка
  • 500 мл студено прясно мляко 
  • 2-3 с,л брашно 
  • сол и черен пипер на вкус 
  • 1-2 стръка пресен копър



Начин на приготвяне: 

От каймата се оформят малки кюфтенца, които се запържват добре в малко масло. Отцеждат се и се оставят настрана. В същото масло се запържват нарязаните на ивички червени чушки. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се. Прясното мляко се смесва с брашното, разбърква се и се добавя към чушките. Доварява се до желаната гъстота, като разбъркването продължава. Накрая се добавят и кюфтенцата. Разбърква се и се сваля от котлона. При сервиране се поднася със скълцан пресен копър. Добър апетит! 

Баница с лапад, сирене и газирана вода


Необходими продукти :




  • 1 пакет кори за баница
  • около 200 г сирене
  • 4-5 връзки лапад
  • 300 г кисело мляко
  • 60 мл газирана вода
  • 4 яйца
  • олио




Начин на приготвяне : 

Намазнява се подходяща тава. Покрива се с 2-3 кори. Лападът се попарва, нарязва и запържва в малко мазнина. Половината от него се разпределя равномерно върху наредените кори. Покрива се с ред кори, върху които се натрошава сиренето. Редува се така докато свършат корите, като между тях се наръсва олио. Баницата се нарязва преди да бъде изпечена и се залива със заливката : яйцата се разбиват с киселото мляко и газираната вода. Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути. След изпичане се покрива с влажна кърпа. Сервира се топла. 

събота, 2 април 2016 г.

Пролетна салата с листа от глухарчета


Необходими продукти : 



  • 1-2 шепи листа от глухарчета 
  • 1 брой зелена салата
  • 1 връзка зелен лук 
  • 1 краставица 
  • 1 домат
  • лимонов сок 
  • сол на вкус 
  • зехтин за овкусяване
  • 1-2 сварени яйца
  • 7-8 маслини 


Начин на приготвяне:


Листата от глухарчетата се почистват и измиват. Нарязват се на по-ситно. Слагат се в купа. Към тях се добавя измитата, подсушена и нарязана на ситно зелена салата. Прибавят се нарязаните краставици, домат и зелен лук. Овкусява се със сол, лимонов сок и зехтин. Салатата се разбърква и леко се намачква. Гарнира се със сварено яйце и маслини. Добър апетит.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...