RSS

сряда, 16 ноември 2016 г.

Зелева салата с моркови и лимон




Необходими продукти : 


  • 1/2 бр. прясна зелка
  • 2-3 броя обелени моркови 
  • 2-3 стръка пресен кервиз
  • 1-2 стръка магданоз
  • сок от половин лимон 
  • зехтин и сол на вкус 
  • няколко маслини за украса
  • домат и краставица за декорация

Начин на приготвяне:


Зелката се нарязва на тънки ивици и се слага в подходяща купа. Към него се прибавят настърганите на ренде моркови. Добавят се скълцаните магданоз и кервиз. Подправя се на вкус със сол, зехтин и прясно изцеден лимонов сок. Разбърква се и леко се намачква. Салатата се изсипва в плато. Украсява се с домат, краставица и маслини, така както е на снимките. Добър апетит! 


неделя, 13 ноември 2016 г.

Пържени дребни шаранчета и картофена салатка с копър


Шаранчетата ми ги подариха, изчистени, готови за готвене. Понеже са много малки ги изпържих цели, оваляни в смес от царевично и бяло брашно. Хрупкави и много вкусни, гарнирани със салата от картофи и зелени подправки... 

 Рецепта за шаран има : тук, а за салатата - тук, изключвайки майонезата. Добър апетит!


петък, 11 ноември 2016 г.

Млечна салата със смлени ядки


Млечна салатка със смлени ядки - използвах фъстъци вместо орехи и се получи страхотно!
Рецептата за салатата я има тук





четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Любимата ни руска салата


Често я правя, харесва ми да импровизирам и да декорирам. Несравнимо чувство, когато видиш крайния резултат. Рецептата я има в блога, написана на по-ранен етап тук














понеделник, 7 ноември 2016 г.

Спагети с гъби, доматен сос и подправки


Необходими продукти :


  • 250 г спагети 
  • 1 глава лук 
  • 1 морков 
  • 2-3 броя доматки (меки)
  • 2 с.л доматено пюре
  • 150-200 мл доматен сок
  • 200 г гъби печурки ( може и от консерва)
  • 1 пресована скилидка чесън
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • няколко стръка пресен босилек и риган
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио или захтин за запръжка 


Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват. Прецеждат се и се слагат в студена вода, за да не се слепват. В зехтин или олио запържваме нарязан на ситно лук и настърган морков. Разбъркваме. След като се позапържат, към тях добавяме измитите и нарязани предварително печурки. Отново разбъркваме. Добавяме нарязаните на ситно доматки, доматеното пюре и сока. Прибавяме и скилидката чесън, сол и черен пипер на вкус. Оставяме сместа да къкри на слаб огън за 10-15 минутки. През това време можем да скълцаме пресните подправки. Накрая на готвенето, магданозът, босилекът и риганът се прибавят към получения сос. Разбърква се. Спагетите се отцеждат от студената вода и се гарнират със соса. По желание, при сервиране може да се поднесат с допълнително скълцан магданоз. Добър апетит! 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...