RSS

събота, 25 февруари 2017 г.

Кекс с портокалови кори и течен шоколад




Необходими продукти:


  • 4 яйца
  • 1 и 1/2 чаени чаши захар
  • 1/2 чаена чаша олио
  • 2 и 1/2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • 10 грама бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • кората на два портокала
  • 5 грама ванилия
  • 250 грама течен шоколад
  • захарни фигурки за украса



Начин на приготвяне:

В подходяща дълбока купа изсипваме сухите съставки. Разбиваме яйцата заедно със захарта. Към тях добавяме киселото мляко и олиото, след което разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Бъркаме с дървена бъркалка. Добавяме настърганите на фино ренде портокалови кори. Разбъркваме и изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма за кекс. Изпичаме в предварително загрята фурна, на 180 градуса, до готовност. Проверяваме кекса с клечка за зъби. Забождаме я, ако излезе суха, кексът ни е готов. Охлаждаме го и украсяваме с течен шоколад и захарни фигурки. Да ви е сладко!



Макарони на фурна с пилешко, сметана и кашкавалена заливка


Необходими продукти:



  • 400 грама макарони по избор
  • 300 грама пилешко филе
  • 1 глава лук
  • 150 милилитра сметана без захар
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 1 чаена лъжичка босилек
  • 2-3 стръка магданоз
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 2 супени лъжици брашно
  • олио за запръжка
  • 400 грама кисело мляко
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:




Лукът и месото се нарязват на ситно и се запържват в сгорещено олио. Макароните се сваряват, отцеждат и добавят към сместа. Подправя се с черен пипер, сол на вкус и се добавят сметаната, ригана, босилека и скилидката чесън. Разбърква се и се пресипва в подходяща тава. Поръсва се с настъргания кашкавал. Фурната се загрява на 180 градуса. В тенджера се сгорещява малко олио, брашното се запържва в него и се разрежда с разбито кисело мляко. Разбърква се до гладка консистенция и се разпределя върху макароните. Запича се във фурната за 30-40 минути. След като изстине малко, ястието се разрязва и поднася, гарнирано със стръкчета пресен магданоз. Добър апетит! 



четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Ето, че и записът на рецептата за млечната супичка вече е готов!


Здравейте, приятели! Ето и рецептата от конкурса на "Аз Ям" - Млечна супа с царевица, топено сирене и кренвирши "Аз Ям"


Благодаря на всички мои приятели и познати, които ме подкрепиха и чрез чиято помощ моята мечта да запиша рецептата си се осъществи!

Млечна супа с царевица, топено сирене и кренвирши "Аз Ям"
Рецепта





сряда, 8 февруари 2017 г.

Розички от домат със синьо сирене и лют пипер






Необходими продукти:


  • 1-2 домата
  • 200 грама синьо сирене
  • 2-3 стръка магданоз
  • шепа маслини
  • сол и зехтин на вкус
  • стрити люти чушлета


Начин на приготвяне:

Доматите се измиват, подсушават и нарязват на две. Всяка половинка се реже на фини резенчета, които се свиват във формата на роза. Подреждат се в платовидна чиния и се подсоляват леко. Сиренето се нарязва на малки кубчета и се добавя към зеленчуците.Овкусява се със зехтин  на вкус. Украсява се с маслините и магданоза, поръсва се със стритите чушки. Добър апетит! 



петък, 3 февруари 2017 г.

Здравословна пъстра салата с грейпфрут и цвекло





Необходими продукти:


  • една маруля
  • 1 краставица
  • 1 червено цвекло
  • 1 домат
  • 2-3 мариновани чушки
  • шепа сладка царевица
  • половин грейпфрут
  • зехтин и сол на вкус
  • 1-2 чаени лъжички балсамов оцет
  • 3-4 фини резенчета кашкавал

Начин на приготвяне:

Марулята се измива, подсушава се, нарязва се и се слага в купа. Доматите, краставицата, цвеклото, чушките и грейпфрутът се нарязват на ситно и се прибавят към салатата. Разбърква се, подсолява се и се подравя със зехтин и балсамов оцет на вкус. Накрая се слага царевицата. Кашкавалът се разтапя и се слага върху дъното на чаша. След като изстине се оформя кошничка, която по желание може да декорирате с част от салатата. Поднесете студена с напитка по избор. Добър апетит! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...