skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500 грама кайма, подправена
- 500 грама кисело мляко
- 200 милилитра прясно мляко
- сол, черен пипер на вкус
- 4 пресовани скилидки чесън
- около 500 милилитра вода
- 3 супени лъжици царевично брашно
- магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте водата и след като заври оформете кюфтенца и ги пуснете в нея. Варете до готовност на каймата и отцедете. Заделете част от бульона и го охладете. В купа смесете млеката, добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Разредете с бульона. Изсипете соса в друг съд, сгорещете го и прибавете чесъна. Подправете със сол, черен пипер и магданоз. Прибавете кюфтенцата към ястието и варете на тих огън до сгъстяване. Поднесете топло и по желание овкусете с прясно изцеден сок от лимон. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 500-600 грама сварено заешко месо
- 2 литра зеленчуков бульон
- сол, черен пипер на вкус
- сок от един лимон
- нарязан ситно магданоз
- 1 обелен и настърган морков
- 1 мек домат, обелен и настърган
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1 картоф, обелен и нарязан ситно
- половин чаена чаша фиде или ориз
- 1 чаена лъжичка ронена чубрица
- 200 грама кисело мляко
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Накъсайте месото, налейте бульона в тенджера и го загрейте. Прибавете заешкото и подправете със сол, черен пипер, сок от лимон, чубрица и магданоз. Разбъркайте супата и добавете домата, морковите, лука и картофа. Оставете супата да ври на тих огън за час и добавете фидето непосредствено преди да изключите котлона. Изчакайте супата да изстине и я застройте със смес от разбито яйце и кисело мляко. Поднесете топла и поръсете с още магданоз по желание. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо за готвене
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1 чаена чаша ориз
- 3 чаени чаши вода или бульон
- сол, черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- сок от половин лимон
- зехтин или олио за запръжка
- магданоз за подправяне или за украса
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте олиото или зехтина, запържете лука и нарязаното на кубчета свинско месо. Прибавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути налейте водата или бульона. Подправете със сол, черен пипер и къри. Гответе ястието на умерен огън за около 40 минути и след готовност го подправете с лимонов сок и нарязан магданоз. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 килограм заешко месо, нарязано на порции
- 500 грама картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 морков, настърган
- 80 милилитра червено вино
- 1-2 дафинови листа
- сол, черен пипер според вкуса ви
- олио за запръжка
- една шепа ситни домати
- половин връзка пресен магданоз
- 2 чаени лъжички червен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете мазнината и запържете лука, месото и морковите. Прибавете червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Налейте виното, разбъркайте, добавете картофите и доматите. Сипете около 700 милилитра вода, подправете ястието с дафиновите листенца и го оставете да къкри на слаб огън за час и половина, два. Разбърквайте яхнията периодично, по желание покрийте съда с капак. След готовност подправете с нарязан ситно магданоз. Поднесете заешкото топло и се насладете на вкуса и аромата на гозбата. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 300 грама кайма смес
- 1 глава лук
- 1 морков, обелен и настърган
- 1 картоф, обелен и нарязан ситно
- 1 мек домат, обелен и настърган
- около 2 литра вода
- 350 милилитра студено прясно мляко
- сол, черен пипер на вкус
- магданоз, нарязан ситно
- 1 яйце, разбито
- 400 грама кисело мляко
- 1/2 чаена чаша фиде
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте студените вода и прясно мляко. Подправете със сол и разбъркайте. Изчакайте течността да се сгорещи и добавете лука, моркова, картофа и домата. От каймата оформете топчета и прибавете към супата. Оставете ястието да ври на слаб огън на 30-40 минути. Десет минути преди да изключите котлона прибавете фидето и отново разбъркайте. Подправете с нарязан ситно магданоз и допълнително сол, ако е необходимо. Изчакайте супата да изстине и я застройте с разбито яйце, смесено с кисело мляко. Разбъркайте, разпределете супичката докато е топла и поднесете. Бон Апети!