skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 3 големи тиквички
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама настърган кашкавал
- 5-6 супени лъжици брашно
- 1 глава стар лук, настъргана
- 2 скилидки чесън, пресовани
- няколко стръка пресен копър
- 1 супена лъжица кисело мляко
за соса
- 200 грама млечна майонеза
- 150 грама мариновани печурки
- 150 грама цедено кисело мляко
- 50 грама заквасена сметана
- няколко стръка пресен копър
- сол според вкуса
- бейби моцарела за украса
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги настържете в купа. Добавете сол и отцедете от излишната вода. Прибавете черен пипер, кашкавал, лук, чесън, копър, яйца, кисело мляко и брашно. Разбъркайте сместа до хомогенност и я разпределете в тава, покрита с лист хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете до златиста коричка. Охладете блата. Комбинирайте майонезата с цеденото мляко, сметаната, копъра, солта и разбъркайте. Добавете печурките и с получената смес намажете блата. Завийте на руло и украсете с млечен сос и бейби моцарела. Разрежете, охладете за час и поднесете. Добър апетит!
Необходими продукти:
за тестото
- 350 грама брашно
- 1/2 чаена чаша топла вода
- 1 супена лъжица зехтин
- щипка сол и щипка захар
- 5 грама суха мая
за плънката
- 100 грама настърган кашкавал
- 50 грама настъргано сирене
- 1 домат, нарязан на кръгчета
- шарена сол за поръсване
- масло за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе тесто като смесите брашното с маята, а към тях прибавите водата, зехтина, захарта и солта. Разбъркайте и замесете тесто. След като втаса, разделете на части и разточете. Върху всяка тестена кора сложете разтопено масло, добавете сирене, кашкавал, домат и шарена сол. Пригответе по същия начин и останалите кори. Изпечете пърленките в сгорещен тостер. След готовност разрежете и поднесете топли. Идеални са с каничка айрян или кисело мляко. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 глава стар лук или половин връзка пресен
- 400 грама сварен и отцеден нахут
- 1 чаена чаша и половина ориз
- 2 пилешки бутчета, измити и нарязани на порции
- половин връзка пресен джоджен
- сол, черен пипер на вкус
- 200 грама попарен и нарязан ситно спанак
- олио за запръжка
- 1/3 чаена лъжичка куркума
- 5 чаени чаши вода или пилешки бульон, може и зеленчуков
Начин на приготвяне:
Настройвате уреда на програма за пържете, наливате мазнината и след като се сгорещи запържвате лука. След това прибавяте ориза, солта, черния пипер, куркумата и накрая пилешкото месо + нахута. Разбърквате сместа, слагате спанака, нарязания ситно джоджен и водата или бульона. Изберете програма за готвене, при мен е бутонът Stew, задайте време 45 минути и натиснете старта. След готовност, уредът ще премине на режим поддържане на температурата на ястието, изключете го, разпределете порции и се насладете на вкуса. Добър апетит!
Необходими продукти:
за тестото:
- 300 грама брашно
- 150 милилитра топла вода
- 1/3 пакетче суха мая
- 1 чаена лъжичка захар
- щипка сол
- 1-2 супени лъжици зехтин
за гарниране:
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 50 грама маслини без костилки, нарязани
- 50-80 грама царевица от консерва
- 250 грама нарязана луканка
- 100 грама настърган кашкавал
- шепа рукола за декорация
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и към него прибавете маята. Разбъркайте съставките. В друг съд налейте водата, прибавете солта, захарта и зехтина. Комбинирайте със сухите продукти и пригответе тесто. Покрийте с влажна кърпа съда, докато втаса и разделете на две части. От това количество тесто ще приготвите две пици. Разтеглете първата така, че да покрие плътно тавичката. В купа смесете доматената паста с ригана, босилека, чубрицата. Намажете блата с готовия сос и гарнирайте с маслините, царевицата, луканката и кашкавала. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете пицата до готовност. Пригответе втората по същия начин. След като изстине украсете с листенца свежа рукола, разрежете и поднесете. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 200 грама настъргано сирене
- 1 чаена лъжичка сол
- 10 грама бакпулвер
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1/3 чаена чаша олио
- 300 грама попарен и охладен спанак
- 1 връзка ситно нарязан пресен джоджен
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
В купа чукнете яйцата, добавете солта и ги разбийте. Прибавете киселото мляко, сиренето, олиото, нарязаните спанак и джоджен. Разбъркайте, а в друг съд комбинирайте бакпулвера с брашното. Смесете всички продукти и разбъркайте с дървена шпатула. Застеле тавичка с хартия за печене, разпределете сместа и я загладете. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете питата за 35-40 минути. Пробвайте дали е готова със суха клечка за зъби. Охладете, разрежете и поднесете питата, гарнирана с кисело мляко. Добър апетит!