RSS

сряда, 9 юли 2014 г.

Пълнено пиле с макарони, ориз и гъби

Необходими продукти :


  • 1 бр. пиле - около 1.5-2 кг
  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 50 г царевица
  • 150 г гъби печурки
  • 200 г макарони
  • 1 ч.ч. дългозърнест ориз
  • 150 мл готварска сметана
  • сол, черен пипер
  • дебел конец и подходяща игла
  • 60 г масло за запръжка


 Начин на приготвяне : 


Пилето се измива добре. Слага се в подходяща тава. Маслото се разтапя. Запържват се лукът, нарязаните на ситни кубчета морков, нарязаните печурки. Добавят се подправки според вкуса ви, разбърква се, след което се добавя оризът, царевицата и макароните. Накрая се добавя сметаната, разбърква се добре и се оставя да къкри 5-10 минути на слаб огън. Пилето се пълни със сместа, след като изстине. Зашива се добре. Ако е останала плънка, може да се разпредели в тавата, около пилето, като преди печене се долеят поне 2 ч.ч. вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около час.

понеделник, 23 юни 2014 г.

Айсберг с морски дарове





сряда, 18 юни 2014 г.

Пица с пуешко месо, гъби и топено сирене

Необходими продукти :

За тестото : 
  • 500г  брашно
  •  ½ кубче жива мая
  • 3с.л зехтин
  • Щипка кафява захар
  • Щипка сол
  •  1с.л заквасена сметана
  •  200мл хладка вода

За плънка на пицата :

  • 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
  • 150 г пуешко месо от пържола
  • 150 г шунка, нарязана на кубчета
  • 100 г пресни нарязани печурки
  • 2 блокчета топено сирене
  • 2 бр. кисели краставички
  • 200 г настъргана моцарела

 
Начин на приготвяне :


Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното топено сирене,  наситнените краставички. Върху тях се слагат шунката и накъсаното пуешко месо. Пиците се наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.

Желиран сметанов шейк с лайм, ягоди и диня


Необходими продукти :



  • 10г желатин
  • 500мл студено прясно мялко
  • 1с.л кондензирано мляко
  • 200мл течна сметана
  • кората на 1 лайм
  • 7-8 ягодки
  • 2-3 резенчета диня, почистена от семките



Начин на приготвяне :  



Прясното мляко се смесва с кондензираното, добавят се плодовете и се пасира добре. След това се добавят течната сметана и коричките от лайм и се разбърква хубаво. Желатинът се разтваря на водна баня и се прибавя към сместа. Разпределя се в коктейлни чашки и се сервира след като добре се охлади - минимум 2 часа.

вторник, 10 юни 2014 г.

Ризото с гъби и зеленчуци

Рецептата тук  -> http://rusianamihailova.blogspot.com.es/2013/06/1.html





Пица с хамон серано, хамон йорк и зеленчуци

Необходими продукти :

За тестото : 
  • 500г  брашно
  • ½ кубче жива мая
  • 3с.л зехтин
  • Щипка кафява захар
  • Щипка сол
  • 1с.л заквасена сметана
  • 200мл хладка вода

За плънка на пицата :
  • 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
  • 150 г хамон серано
  • 150 г хамон йорк
  • 100 г пресни нарязани печурки
  • 2 блокчета топено сирене
  • 2 бр. кисели краставички
  • 200 г настъргана моцарела


Начин на приготвяне :

Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното топено сирене,  наситнените краставички. Върху тях се подреждат тънки резенчета хамон серано и хамон йорк. Пиците се наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.

неделя, 8 юни 2014 г.

Салата " Медитеранео"

Необходими продукти :


  • 200г салата айсберг
  • 100г радичио
  • 100г рукола 
  • 2-3 листа салата лоло роса 
  • консерва риба тон в зехтин
  • сол на вкус
  • сок от половин лайм 

Начин на приготвяне : 

Айсбергът се накъсва на ситно в подходяща купа, добавя се накълцаното радичио, руколата, накъсаните листа салата лоло роса и сокът от лайма. Посолява се на вкус и се разбърква добре. Оставя се в хладилник за 30 мин, след което се сервира, гарнирана с риба тон. Може да се добави допълнително зехтин според вашия вкус. 

сряда, 4 юни 2014 г.

Салата с фарфале

Необходими продукти :


  • 500г фарфале 
  • 200г майонеза
  • 150г шунка
  • 1 домат
  • 2бр. кисели краставички
  • 7-8 нарязани зелени маслини 
  • 2-3 стръка магданоз
  • 1 с.л цедено кисело мляко
  • подправки на вкус - сол, черен пипер, чесън на прах


Начин на приготвяне : 


Пастата се сварява, измива се със студена вода и се прецежда през гевгир.Изсипва се в подходяща купа. Към нея се добавят нарязаните маслини, домат, шунка и кисели краставички. Разбърква се добре, след което се добавят скълцаният магданоз, подправките, майонезата и цеденото мляко.Отново се разбърква добре и се оставя в хладилник поне за 30 минути.

вторник, 27 май 2014 г.

Кюфтета от тиквички

Необходими продукти :


  • 1 кг тиквички
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • сол на вкус, кимион и черен пипер на вкус
  • 2 с.л кисело мляко
  • 1 връзка пресен копър и 3-4 скилидки чесън
  • 150-200 г брашно и царевично брашно смес
  • 100г краве сирене
  • 50 настърган пармезан 


Начин на приготвяне : 






Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер според вкуса, добавят се и яйцата, киселото мляко, настърганият лук, сирене и пармезан.Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя и брашното.Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио.

сряда, 21 май 2014 г.

Редено свинско със зеленчуци и бяло вино

Необходими продукти : 


  • 700г свинско вратно месо
  • 60г масло
  • 1ч.ч брашно
  • 200г печурки
  • 1 връзка зелен лук
  • 50мл бяло вино 
  • сол на вкус
  • 2-3 мариновани червени чушки или пресни
  • черен пипер и кимион на вкус


Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на пържолки. Овкусяват се със сол, черен пипер и кимион на вкус, след което се овалват в брашно. Запържват се леко в половината от маслото и се подреждат в подходяща тава. Печурките се нарязват на филийки и заедно със скълцания лук и чушка се запържват в останалото масло.
 Добавят се към ястието, като се нареждат между пържолките. Добавя се и бялото вино и около 1ч.ч вода. Пече се в умерена фурна около 40 минути.

събота, 10 май 2014 г.

Салата с рукола

Необходими продукти : 

  • 50 г рукола (1/2 пакет)
  • 2 домата
  • маслини
  • 2 стръка зелен лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. ябълков или балсамов оцет
  • 1 краставица 
  • 1 морков


Начин на приготвяне : 

Руколата се измива добре със студена вода, след което се отцежда и оставя в купа. Към нея се добавят нарязаните на кубчета домати и краставица, нарязаният на ивици морков и скълцаният зелен лук. Добавят се маслините, овкусява се със сол, оцет и зехтин според вкуса ви и  се разбърква.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...