Необходими продукти:
- 300 грама бекон
-
1 глава червен лук
-
2 домата, нарязани на филийки
-
1 морков, обелен и нарязан
-
3-4 картофа
-
300 грама сирене
-
1 супена лъжица масло
-
Сол, черен пипер на вкус
-
2 чаена лъжички чубрица
-
1-2 стръка пресен джоджен
-
Няколко скилидки чесън
-
2 яйца
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и задушете бекона, заедно с картофите и морковите, нарязани ситно. Подправете със сол, черен пипер, джоджен и чубрица. Разбъркайте и разпределете в гювечета. Гарнирайте с плочка сирене, нарязани домати, червен лук, чесън. Чукнете яйцата, сложете капачетата и изпечете на 180 градуса за 40 минути. Изчакайте да изстинат и поднесете. Добър апетит!