Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- 250 грама свинска кайма
- 2 сухи филии хляб
- 100 милилитра червено вино
- Няколко стръка пресен магданоз
- 1 глава лук, нарязана ситно
- Сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1/2 супена лъжица чубрица
- 1/2 чаена чаша брашно
- Мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
В купа смесете двата вида кайма, добавете нарязан ситно магданоз, лук, сол, черен пипер, кимион и чубрица. Накиснете хляба във виното, нека набъбне и попие цялата течност. Прибавете го към каймата и я замесете. Оставете на хладно сместа, поне за час, за да се смесят добре вкусовете. След това загрейте мазнина, оформете кюфтенца, оваляйте в брашно и изпържете до златисто-кафяв загар. Поднесете топли с гарнитура по избор. Добър апетит!