RSS

вторник, 25 февруари 2025 г.

Щрудел с ябълки, моркови и тиква

Необходими продукти:

  • 300 грама тиква
  • 3 обелени моркова
  • 2 големи ябълки 
  • 2-3 чаени лъжички канела 
  • 400 грама кори за баница 
  • 150 грама разтопено масло 
  • Пудра захар за поръсване 

Начин на приготвяне:

В купа настържете тиквата, морковите и предварително обелените и почистени ябълки. Добавете канелата и разбъркайте сместа. Намаслете подходяща тава. Вземете кора, намажете с масло и разнесете от плънката равномерно. Завийте кората на руло, а след това на охлюв и сложете в средата на тавата. С всички останали кори се процедира по същия начин, като се нареждат покрай охлювчето в средата, така че да се получи нещо като вита баница. С останалото масло намажете щрудела и загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете първо най-долу за 10 мин, а след това в средата на фурната за още 10-15. След готовност завийте с влажна кърпа за кратко и поръсете с пудра захар. Да ви е сладко! 





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...