RSS

неделя, 22 ноември 2015 г.

Султан кебап със свинско, печурки и топено сирене

Необходими продукти : 







  • 8-10 броя фини кори за баница 
  • 500 гр свинско месо от врат
  • 2 глави лук
  • 150-200г пресни печурки
  • 1 шепа сладка царевица
  • 1 ч.ч.грах от консерва
  • 1 с. л. доматено пюре
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1ч.л смлян кимион
  • 30г масло 
  • 80г топено сирене 
  • 150-200г кашкавал 

За соса:
  • 150 мл прясно мляко
  • 150 мл готварска сметана
  • 1-2 с.л брашно
  • 40 гр краве масло
  • сол на вкус
  • сокът от 1/2 лимон
  • черен пипер 






Начин на приготвяне: 


Лукът се наситнява и запържва в маслото. Към него се добавят нарязаните на ситно печурки. След като се позапържи се добавя свинското месо, нарязано предварително на много ситно. Разбърква се и се подправя със сол, черен пипер и кимион. Оставя се да се позапържи, след което се прибавят грахът и царевицата. Най-накрая се слага и пюрето. Разбърква се добре и се сваля от котлона. Добре е сместа да изстине малко да я включим отново в употреба. След като това се случи, в подходяща купичка застиламе корите за баница ( по 2 броя), слагаме от плънката и парченце топено сирене и завиваме от всички страни. Обръщаме купичката и получената порцийка нареждаме в намаслена тава. По същия начин се процедира и с останалите кори и плънка. Кебапът се залива обилно с бешамелов сос, който се приготвя по следния начин: в подходящ по-дълбок съд се разтапя маслото, в което се запържва брашното - до златисто. След това сосът се разрежда с прясното мляко и готварската сметана. Подправя се със сол на вкус и лимонов сок. Наръсва се с настъргания кашкавал и се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30-35 минути. Добър апетит! 

Вдъхновение за тази рецепта от тук и от фейсбук кулинарните шедьоври на доста кулинари :) 
Рецептата е изменена и представена от мен, по начин, който на нас ни допада и харесва !

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...