Необходими продукти:
за тестото:
- 350 грама брашно
- 120 милилитра топла вода
- 1/3 пакетче суха мая
- по една малка щипка сол и захар
- 1/3 чаена лъжица оцет
- 30 милилитра зехтин
за гарниране:
- 2-3 супени лъжици доматен сос, може и лютеница
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка босилек
- няколко стръка пресен магданоз
- сол на вкус, щипка захар
- 2-3 печени червени чушки, почистени и нарязани на лентички
- 100 грама шунка, нарязана фино
- 70 грама краве сирене
- 100 грама кашкавал
- 50 грама царевица от консерва
- 1 сурово яйце
Начин на приготвяне:
В купа изсипете брашното и към него добавете маята. Топлата вода смесете със солта, захарта, зехтина и оцета. Комбинирайте сухите с течните съставки и пригответе тесто. Изчакайте го да втаса, набрашнете плот и разпънете тестото, оформяйки блат. Сложете го в тавичка за пица. В купичка смесете доматения сос с ригана, босилека, захарта, солта и магданоза. Разбъркайте и старателно намажете основата за пицата. Отгоре подредете нарязаните на лентички чушки и шунката. Поръсете с настъргани сирене и кашкавал. Гарнирайте с останалите печени чушки, поръсете с царевица и нарязан магданоз или пресен босилек. В средата на блата направете вдлъбнатина, в която чукнете яйцето. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете пицата до готовност. Средно ще отнеме около 30-35 минути. Охладете я след изпичане, разрежете и поднесете с млечен ментово-чеснов сос или друг по ваш избор. Комбинирайте пицата с любимо питие като хладна бира, за още по-голяма наслада. Да ви е вкусно!
0 коментара:
Публикуване на коментар