skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 кг агнешки ребра
- 3 картофа
- 1 глава лук
- 1 обелен и нарязан морков
- 1 връзка пресен джоджен
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- Сол, черен пипер на вкус
- 150 грама пресни печурки
- 1 чаена лъжичка мащерка
- 2-3 меки домата и щипка захар
- 1 супена лъжица олио или масло
Начин на приготвяне:
Първо се сваряват ребрата и се обезкостяват. Част от бульона се прецежда и заделя. В тенджера се загрява маслото и се задушават лука, гъбите, морковите. Добавят се белени и нарязани ситно домати, заедно със захарта, червения, черния пипер и солта. Разбърква се и след 2-3 минути се прибавят картофите, нарязани на кубчета, месото, бульона, джоджена, мащерката. Ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност (40 минути). Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар