RSS

сряда, 1 април 2020 г.

Гювечета с бекон, яйце и сирене


Необходими продукти:

  • 300 грама бекон
  • 1 глава червен лук
  • 2 домата, нарязани на филийки
  • 1 морков, обелен и нарязан
  • 3-4 картофа
  • 300 грама сирене
  • 1 супена лъжица масло
  • Сол, черен пипер на вкус
  • 2 чаена лъжички чубрица
  • 1-2 стръка пресен джоджен
  • Няколко скилидки чесън
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:



Разтопете маслото и задушете бекона, заедно с картофите и морковите, нарязани ситно. Подправете със сол, черен пипер, джоджен и чубрица. Разбъркайте и разпределете в гювечета. Гарнирайте с плочка сирене, нарязани домати, червен лук, чесън. Чукнете яйцата, сложете капачетата и изпечете на 180 градуса за 40 минути. Изчакайте да изстинат и поднесете. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...