RSS

неделя, 17 януари 2016 г.

Баварска салата



Необходими продукти :




  • 1 кг картофи 
  • 1-2 глави червен лук
  • 200г майонеза 
  • 1 с.л баварска горчица 
  • 1-2 броя кренвирши 
  • 100 г нарязан шпеков салам 
  • 1 бр. червена маринована чушка
  • 50 г сварен грах
  • 2 стръка пресен копър или магданоз
  • сол на вкус 
  • оцет 



Начин на приготвяне : 

Картофите се сваряват и след като изстинат се обелват и нарязват на едри кубчета. Слагат се в подходяща купа. Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя към тях. Разбърква се внимателно, след което се добавят нарязаните кренвирши, шпековият салам, скълцаната маринована чушка и грахът. Подправя се със скълцаният копър, сол на вкус и оцет. Разбърква се отново и се добавят майонезата и горчицата. Размесва се добре и се оставя на хладно. Сервира се изстудена, гарнирана с маслини. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...