RSS

сряда, 9 ноември 2022 г.

Пилешката супа на мама

Необходими продукти: 


  • 350 грама пилешко месо от бутчета 
  • 1 морков
  • 2 литра бульон от пилешкото месо
  • Сол, черен пипер на вкус
  • 1 чаена чаша фиде
  • Няколко стръка пресен магданоз 
  • 1 зелена чушка, почистена и нарязана ситно 
  • 1 жълтък
  • 400 грама кисело мляко 


Начин на приготвяне: 


Сварете пилешкото месо в подсолена вода, препенете и я прецедете. Пресипете в чиста тенджера, добавете първо фидето, а след това моркова, чушката + сол и черен пипер според вкуса ви. По желание прибавете 2-3 супени лъжици мазнина /олио или зехтин/, смесени с 1 чаена лъжичка куркума - за жълт цвят на супата. Оставете супата да ври за 30 минути. В купа смесете жълтък и кисело мляко, разбийте до еднородност и застройте супата. Ръснете пресно скълцан магданоз и поднесете топла. Добър апетит! 





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...