RSS

сряда, 8 февруари 2023 г.

Биволско месо с моркови, грах и гъби


Необходими продукти:




  • 500 грама биволско месо
  • 250 грама пресни печурки
  • 2-3 картофа
  • 2 глави лук 
  • 2 моркова
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 2 супени лъжици червено вино 
  • 3-4 зрънца бахар
  • 400 грама грах /замразен/
  • 2-3 стръка пресен копър 
  • 3 скилидки чесън, необелени
  • 3 супени лъжици олио
  • Сол, черен и червен пипер на вкус



Начин на приготвяне:



В подходяща тенджера сгорещете олиото и запечатайте месото, нарязано на кубчета. Прибавете доматената паста, виното, бахара и разбъркайте. Добавете гъбите, нарязаните моркови, лука, чесъна. Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Аз ползвам пушен. Задушете ястието, нека къкри на тих огън за час, час и половина.Прибавете нарязаните на кубчета картофи и граха. Гответе до готовност на картофите и поръсете с пресен копър. Поднесете топло! Добър апетит! 






1 коментара:

vesela каза...

Никога не съм опитвала такова месо, представям си, че е жилаво, а тук изглежда крехко на снимките.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...