Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 морков
- 500 г картофи ( пресни )
- 1-2 по-меки домата
- 500 г свинско месо
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 ч.л червен пипер
- 2-3 стръка пресен копър
- 680 г грах от консерва
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Към него се добавя нарязаното на кубчета месо. Запържва се добре, след което се прибавят рендосаните домати, червеният, черният пипер и сол на вкус. Разбърква се. Морковът се обелва и нарязва на ситни кубчета. Добавя се към сместа. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на две - ако са по-дребни или на кубчета. Добавят се към ястието, заедно с граха. Разбърква се и се доливат 250 мл вода. Ястието се оставя да къкри на слаб огън до готовност.
0 коментара:
Публикуване на коментар