RSS

вторник, 14 юни 2016 г.

Свинско с картофи и грах


Необходими продукти : 


  • 1 глава лук 
  • 1 морков 
  • 500 г картофи ( пресни )
  • 1-2 по-меки домата
  • 500 г свинско месо
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1-2 ч.л червен пипер 
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 680 г грах от консерва 
  • олио за запръжка 



Начин на приготвяне:


Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Към него се добавя нарязаното на кубчета месо. Запържва се добре, след което се прибавят рендосаните домати, червеният, черният пипер и сол на вкус. Разбърква се. Морковът се обелва и нарязва на ситни кубчета. Добавя се към сместа. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на две - ако са по-дребни или на кубчета. Добавят се към ястието, заедно с граха. Разбърква се и се доливат 250 мл вода. Ястието се оставя да къкри на слаб огън до готовност. 
Сервира се топло, поръсено със скълцан пресен копър. Да ви е сладко ! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...