RSS

вторник, 5 март 2024 г.

Зеленчукова яхния с кюфтенца

Необходими продукти:


• 1 глава лук 

• 1 морков

• 2 по-меки домата

• 2 червени чушки 

• 1 зелена чушка

• 1 тиквичка

• 3-4 картофа

• Стрък целина

• 500г овкусена кайма

• 2-3 скилидки чесън 

• 3-4 стръка пресен магданоз

• 1 с.л червен пипер

• 1 ч.л чубрица

• сол и черен пипер на вкус

• 50 мл червено вино

• 60 г масло



Начин на приготвяне:



Лукът се нарязва на ситно и се запържва, заедно с настъргания морков в малко масло. Разбърква се, след което се добавят нарязаните на ситно зеленчуци - тиквичката, чесъна, целината, картофите, чушките. Разбърква се, подправя се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус, след което се прибавят и обелените и нарязани на ситно домати. Магданозът се наситнява и се добавя към сместа, налива се виното, след което ястието се оставя да се задуши за 15-на минути на слаб огън. Отделно в друг по-дълбок съд се разтапя масло, в което се изпържват кюфтенцата, оформени предварително - с големина колкото орех. След готовност се прибавят към зеленчуковата смес и ястието се поднася топло. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...