RSS

понеделник, 14 октомври 2013 г.

Рачел от тиква

Необходими продукти


  •  2 кг тиква
  •  2 кг захар
  •  1 л вода
  •  2 ч.л. лимонена киселина
     
  •  2 ванилии

Начин на приготвяне

Почистената и измита тиква се нарязва на кубчета, които се държат 2 часа във варна вода (150 г гасена вар се разтварят в 5 л вода, прецежда се и се получава варовият разтвор). След това се изваждат и измиват много добре под течаща вода. Отцеждат се и се пускат във врящ сироп, приготвен от захарта, разтворена във водата. Рачелът се вари до сгъстяване. Малко преди отстраняването му от огъня, се прибавят лимонената киселина и ванилията. Насипва се в сухи, затоплени буркани от конфитюр. Затваря се херметически с капачки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...