RSS

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Paella Española - Паеля Еспаньола

Необходими продукти


  • 500 г големи миди
  • 200 г скариди
  • 100 г сепия
  • 200 г пилешко месо
  • 1 голяма глава лук
  • 200-250 г ориз
  • 9-10 бр. черни маслини
  • 100 г грах
  • 100 мл доматено пюре 
  • чубрица
  • олио
  • сол
  • оцветител - жълт или шафран

Начин на приготвяне

Мидите се сваряват във вода - когато започнат да се отварят, означава че са готови. Скаридите и нарязаната на ивици сепия също се сваряват заедно, но отделно от мидите. Сварени са когато скаридите станат оранжеви. В дълбока тенджера се слага 50-80 мл олио и се запържват сварените скариди и сепия. Нарязва се лукът и също се запържва със скаридите. Когато се запържат добре се прибавят оризът и предварително свареното и обезкостено пилешко месо. Всичко се запържва за още 5-7 минути и след това се прибавят бульонът, в който е варено пилешкото месо. Прибавят се грахът, малко чубрица, сол, доматено пюре и шафран. Вари се докато оризът започне да омеква. След това всичко се изсипва в тава, отгоре се нареждат мидите - едната им черупка е махната и се слагат с отвора нагоре. Запича се в предварително загрята фурна. Изважда се малко преди да изври напълно водата, слагат се маслините и се сервира. Задължително се яде с обилно изцеден върху порцията лимон.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...