RSS

неделя, 16 февруари 2014 г.

Сладкиш с ябълка и канела

Необходими продукти :


  • 400г бутер тесто
  • 1-2 ябълки
  • 5г канела 
  • пудра захар за поръсване


Начина на приготвяне : 

Бутер тестото се нарязва на 2 равни части. Първата се застила върху дъното на подходяща тавичка. Върху нея се нареждат нарязаните на тънки филийки ябълки, поръсва се с канелата и се покрива с другата кора, като краищата се внимателно се прещипват. Набожда се с вилица по средата - няколко пъти. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изваждането от фурната се напръсква с вода и наръсва обилно с пудра захар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...