RSS

четвъртък, 23 януари 2014 г.

Триъгълни банички със сусам и сирене

Необходими продукти : 


  • 400г бутер тесто 
  • 200г натрошено сирене
  • 1 жълтък за намазване
  • 50г сусам за поръсване


Начин на приготвяне : 

Бутер тестото се разстила, нарязва се на квадрати, които се разполовяват на две. Получават се триъгълници. В средата на половината от тях се слага сирене и се затваря с другата половина. С помощта на вилица се притискат краищата. Получените банички се намазват с разбит жълтък, поръсват се със сусам и се пекат  в предварително загрята на 200 градуса фурна - върху хартия за печене. Получават се приятно зачервени и апетитни банички.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...