skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 ч.ч ориз
- 3 ч.ч вода или бульон
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
- 500 г свинско месо
- 2-3 стръка пресен магданоз за поръсване
- 2-3 грама куркума
Начин на приготвяне:
Лукът и месото се нарязват и запържват в 1-2 супени лъжици олио. Към тях се прибавя оризът. Разбърква се. Подправя се на вкус със сол, куркума и черен пипер. Сместа се сваля от котлона и се пресипва в подходяща тава или йенски съд. Наливаме и трите чаши вода (бульон). Ястието се пече в предварително загрята фурна (180-200 градуса), до готовност на ориза ( 30-35 минути). Сервираме ястието топло, поръсено със скълцан пресен магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар