RSS

събота, 14 януари 2017 г.

Свинско с ориз и куркума

Необходими продукти : 


  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч ориз 
  • 3 ч.ч вода или бульон 
  • сол и черен пипер на вкус 
  • олио за запръжка 
  • 500 г свинско месо 
  • 2-3 стръка пресен магданоз за поръсване
  • 2-3 грама куркума 



Начин на приготвяне: 

Лукът и месото се нарязват и запържват в 1-2 супени лъжици олио. Към тях се прибавя оризът. Разбърква се. Подправя се на вкус със сол, куркума и черен пипер. Сместа се сваля от котлона и се пресипва в подходяща тава или йенски съд. Наливаме и трите чаши вода (бульон). Ястието се пече в предварително загрята фурна (180-200 градуса), до готовност на ориза ( 30-35 минути). Сервираме ястието топло, поръсено със скълцан пресен магданоз. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...