RSS

вторник, 15 май 2018 г.

Бъркана питка със самардала и сирене без месене


Необходими продукти:



  • 350 грама брашно
  • 100 грама царевично брашно
  • 7 грама суха мая
  • 3 яйца
  • 200 грама кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка самардала (може и шарена сол)
  • щипка захар
  • 3 супени лъжици олио
  • 150 грама натрошено сирене


Начин на приготвяне:


В голяма купа чукнете яйцата. Добавете мазнината, самардалата (шарената сол), захарта и разбъркайте. Сложете киселото мляко, сиренето и двата вида брашна, смесени с маята. Разбъркайте сместа и изчакайте да втаса. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете на горен и долен реотан в продължение на 40-45 минути. Охладете, разчупете и поднесете с айрян или кисело мляко. Добър апетит! 



1 коментара:

vesela каза...

Това ще се прави задължително!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...