Необходими продукти:
- 350 грама брашно
- 100 грама царевично брашно
- 7 грама суха мая
- 3 яйца
- 200 грама кисело мляко
- 1 чаена лъжичка самардала (може и шарена сол)
- щипка захар
- 3 супени лъжици олио
- 150 грама натрошено сирене
Начин на приготвяне:
В голяма купа чукнете яйцата. Добавете мазнината, самардалата (шарената сол), захарта и разбъркайте. Сложете киселото мляко, сиренето и двата вида брашна, смесени с маята. Разбъркайте сместа и изчакайте да втаса. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете на горен и долен реотан в продължение на 40-45 минути. Охладете, разчупете и поднесете с айрян или кисело мляко. Добър апетит!
1 коментара:
Това ще се прави задължително!
Публикуване на коментар