skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
-
2 свински ушета
-
2 супени лъжици ракия
-
1/2 чаена лъжичка кимион
-
1/2 чаена лъжичка черен пипер
-
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
-
Сок от 1 лимон и 2 супепи лъжици соев сос
Начин на приготвяне:
Ушите се сваряват във вода, заедно с ракията. От нея стават меки и крехки. Нарязват се на жулиени и се изсипват в купа. Подправят се с кимион, черен и червен пипер, лимон, соев сос и се разбъркват. Изпичат се на добре загрята скара, обтрита с лук или резен сланина преди това. След готовност се нарязват по-ситно и поднасят с лимон и соев сос. От посочените продукти излиза порция мезе за четирима. Наздраве!
0 коментара:
Публикуване на коментар