RSS

вторник, 6 юни 2023 г.

Кюфтета с млечно-чеснов сос

 

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма
  • 1/3 чаена чаша ориз
  • Кимион и черен пипер на вкус
  • Сол на вкус
  • 1 глава лук за бульона
  • 1 наситнен морков
  • Няколко стръка пресен магданоз
  • Масло за запръжка
  • 400 грама кисело мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1/2 глава млечен чесън



Начин на приготвяне:


В купа сложете каймата и я подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус. Добавете ориза и я размесете. Оформете кюфтета. В тенджера налейте около 1.5 литра вода и сложете обелените скилидки чесън, морков и нарязана на четири глава лук. След завиране сложете и кюфтетата. Оставете ги да се сварят, а по-късно ги извадете с помощта на решетъчна лъжица. Получения бульон пасирайте до еднородност. В друг съд загрейте масло и запържете 3 супени лъжици брашно. Добавете бульона и разбитото предварително кисело мляко. Бъркайте докато сосът се сгъсти. Подправете с нарязан ситно пресен магданоз и сложете кюфтетата. Подпесете ястието топло. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...