RSS

петък, 20 май 2016 г.

Маслени картофи с кюфтенца на фурна


Необходими продукти :



  • 1 кг пресни картофки
  • 500 г овкусена кайма
  • 60 г масло 
  • 3-4 стръка копър
  • 1-2 стръка магданоз
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 ч.л червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:



Картофките се почистват и измиват. Нарязват се на две и се подреждат в леко намаслена тава или йенски съд. След като наредим картофките, оформяме кюфтенцата и ги подреждаме между тях. Помежду тях добавяме целите скилидки чесън. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Маслото се разтапя и в него се запържват червеният пипер, скълцаните копър и магданоз.С получената запръжка намазваме картофите и изпичаме в загрята на 200 градуса фурна, до готовност. Сервират се топли със сос по избор.




3 коментара:

Iv Georgieva каза...

Изглежда лесно и вкусно. Ще се пробва! Значи вода не се слага за да се сготвят картофите в тавата?

roska mihailova каза...

Не, не слагате вода, но покривате с фолио. Иначе каймата изсъхва. С фолио кюфтенцата остават сочни, а картофките - като масло..

Iv Georgieva каза...

Благодаря, ще я пробвам!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...