Необходими продукти :
за тестото:- 500 г брашно
- 1/2 кубче жива мая
- щипка сол
- щипка захар
- 20 мл бира
- 2-3 с.л зехтин
- 1 ч.ч топла вода
за плънката:
- 2-3 с.л доматено пюре
- 1 ч.л риган
- 1 ч.л босилек
- 1 ч.л чубрица
- 1-2 зелени или червени чушки
- нарязани на ситно маслини
- 4-5 броя дебърцини
- 200 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Маята се размива в топлата вода, заедно със захарта и солта. Към нея се добавя зехтинът. След това се разбърква добре и се прибавя 20 мл бира. Брашното се пресява в купа, прави се кладенче по средата и сместа се изсипва вътре. Замесва се тесто. Оставя се да втаса за 20-30 минути. През това време може да си приготвите плънката за пицата. Към доматеното пюре се прибавят риганът, босилекът и чубрицата. Разбърква се добре, докато се смесят съставките. Чушките се нарязват на тънки лентички, а дебърцините - на кръгчета. Маслините се наситняват, кашкавалът се настъргва. Тестото се нарязва на 2 топки, които се разточват върху набрашнен плот. От тестото излизат два броя пици. Блатовете се слагат върху тавичка , покрита с хартия за печене. Намазват се с доматената паста, след това се добавят чушките, колбасът, маслините и се поръсват с кашкавал. Запичат се в предварително загрята фурна за около 20-25 минути. Сервират се топли, с напитка по избор ! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар