Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 250 грама настъргано сирене
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 настъргана глава лук
- 1/2 връзка нарязан пресен магданоз
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 2 яйца
- Мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и слагат в купа. Намачкват се, към тях се добавят сиренето, лука, чубрицата, солта, черния пипер и магданоза. Сместа се разбърква добре. С влажни ръце се взима от нея, оформят се кюфтета, които се потапят първо в разбитите яйца, след това се овалват в царевичното брашно. Пържат се в предварително загрята мазнина. Поднасят се топли със сос по избор. Аз избрах чеснов!
Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар