RSS

вторник, 11 февруари 2025 г.

Пълнозърнесто хлебче със семена в плик



Необходими продукти:

  • 150 грама ръжено брашно
  • 150 грама пълнозърнесто брашно
  • 200 грама пшенично брашно 
  • 14 грама суха мая 
  • 2 супени лъжици зехтин 
  • 10 грама кафява захар 
  • 10 грама хималайска сол, стрити кристали
  • 330 мл топла вода
  • 20 грама тиквени сурови семки
  • 20 грама сусам


Начин на приготвяне: 

В купа смесете трита вида брашна, прибавете сухата мая, семената и солта. В друг съд комбинирайте водата, зехтина, захарта. Разбъркайте и налейте при сухите съставки. Замесете тесто, покрийте го с прозрачно фолио и оставете да удвои обема си за 30 минути. След като това стане, набрашнете плот, размесете тестото и го оформете. Сложете хлебчето в плик за печене на месо и го затворете. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор и изпечете хляба до златисто-кафяв загар. След готовност завийте с влажна кърпа, а като изстине разрежете и поднесете. Ако държите да опитате хлебчето още топло, намажете си масло и поръсете със самардала. Добър апетит! 




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...