Необходими продукти:
- 150 грама ръжено брашно
- 150 грама пълнозърнесто брашно
- 200 грама пшенично брашно
- 14 грама суха мая
- 2 супени лъжици зехтин
- 10 грама кафява захар
- 10 грама хималайска сол, стрити кристали
- 330 мл топла вода
- 20 грама тиквени сурови семки
- 20 грама сусам
Начин на приготвяне:
В купа смесете трита вида брашна, прибавете сухата мая, семената и солта. В друг съд комбинирайте водата, зехтина, захарта. Разбъркайте и налейте при сухите съставки. Замесете тесто, покрийте го с прозрачно фолио и оставете да удвои обема си за 30 минути. След като това стане, набрашнете плот, размесете тестото и го оформете. Сложете хлебчето в плик за печене на месо и го затворете. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор и изпечете хляба до златисто-кафяв загар. След готовност завийте с влажна кърпа, а като изстине разрежете и поднесете. Ако държите да опитате хлебчето още топло, намажете си масло и поръсете със самардала. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар