неделя, 18 август 2013 г.
Пържоли на фурна с ананас и гъбки
Необходими продукти :
- 1 кг свинско месо за пържоли
- 200 г пресни печурки
- 2-3 шайби ананас от консерва или пресен
- 2с.л кисело мляко
- 1 ч.ч прясно мляко
- 1 с.л брашно
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 60г масло
- олио
Начин на приготвяне :
Свинското месо за овкусява с подправките и се нарежда в подходяща тава. Върху свинското месо за нареждат нарязаните шайби ананас. Полива се с малко мазнина и се запича леко в предварително загрята фурна. През това време разтопяваме маслото , запържваме в него нарязаните печурки. Киселото и прясното мляко се разбиват докато се смесят добре и се прибавят към златистите печурки. Сосът се бърка докато лекичко започне да се посгъстява. След това с него се заливат вече запечените леко пържолки. Пече се на 200 градуса за около 25-30 минути. След готовност се поръсва със пресния скълцан магданоз.
четвъртък, 15 август 2013 г.
Салата Iceberg с прошуто
Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Салатката се нарязва в купа, смесва се с нарязаният на кръгчета морков, нарязаният домат и се подправя на вкус със сол, зехтин и лимонов сок. Прибавя се и прошутото като се накъсва с ръце, разбърква се и се оставя в хладилник . Декорацията е по избор :)
Етикети:
Салати
неделя, 28 юли 2013 г.
Салатка с тортелини, зеленчуци и майонеза - Ensalada de tortellinis y verduras con mayonesa
Необходими продукти :
- 100г тортелини с пълнеж по избор
- 150 г замразени зеленчуци микс
- 100г шунка, нарязана на кубченца
- 50-60г сладка царевица
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 200г майонеза
- 2-3 обезкостени маслини за вкус
Начин на приготвяне :
Тортелините се сваряват в леко подсолена вода. Непосредствено преди свалянето им от котлона, към тях се прибавят замразените зеленчуци и се вари още 2-3 минути. След това се прецеждат през гевгир и се пресипват в подходяща купа. Добавя се сол и пипер на вкус, шунката и сладката царевица, разбърква се, добавят се и маслинките, нарязани на ситни парченца и майонезата. Разбърква се добре и се слага на хладно за около 30 минути.
четвъртък, 25 юли 2013 г.
Салата " Caliente - frío "
Необходими продукти :
- 1бр салата айсберг
- 1 домат
- 1 глава лук
- 1 краставица
- сол на вкус
- зехтин и лимонов сок на вкус
- 2 картофа
- 2 филийки хляб
- чесън на прах
- 2 с.л сладка царевица
- 3-4 обезкостени маслини
- 2-3 стръкчета пресен магданоз
Начин на приготвяне :
Айсбергът се нарязва в подходяща купа. Към него се добавя обелената и нарязана на кубчета краставица. Посолява се, добавя се зехтин и лимонов сок на вкус. Разбърква се, след което доматът се нарязва на кубчета, а лукът на кръгчета и заедно се запържват до омекване. Добавят се към салатата. Картофите се обелват, нарязват се също на кубченца и се пържат, след което и те се слагат към салатката. Разбърква се внимателно, добавя се царевичката, нарязаните обезкостени маслини и скълцаният предварително магданоз. Филийките хляб се нарязват на малки кубчета, които се наръсват с чесън на прах и се запичат в тефлонов тиган. Готовите кротони слагаме най-отгоре на салатата. В превод името означава " топло-студено".
Етикети:
Салати