Необходими продукти :
- 1бр салата айсберг
- 1 домат
- 1 глава лук
- 1 краставица
- сол на вкус
- зехтин и лимонов сок на вкус
- 2 картофа
- 2 филийки хляб
- чесън на прах
- 2 с.л сладка царевица
- 3-4 обезкостени маслини
- 2-3 стръкчета пресен магданоз
Начин на приготвяне :
Айсбергът се нарязва в подходяща купа. Към него се добавя обелената и нарязана на кубчета краставица. Посолява се, добавя се зехтин и лимонов сок на вкус. Разбърква се, след което доматът се нарязва на кубчета, а лукът на кръгчета и заедно се запържват до омекване. Добавят се към салатата. Картофите се обелват, нарязват се също на кубченца и се пържат, след което и те се слагат към салатката. Разбърква се внимателно, добавя се царевичката, нарязаните обезкостени маслини и скълцаният предварително магданоз. Филийките хляб се нарязват на малки кубчета, които се наръсват с чесън на прах и се запичат в тефлонов тиган. Готовите кротони слагаме най-отгоре на салатата. В превод името означава " топло-студено".
0 коментара:
Публикуване на коментар