RSS

неделя, 18 август 2013 г.

Свинско месо с грах


Необходими продукти : 

  • 300г свинско месо, нарязано на кубчета
  • 1 буркан стерилизиран грах
  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 3 бр. домати
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 1/2 връзка копър
  • 3-4 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне : 


Свинското месо се запържва. Лукът и морковът, нарязани на дребно, се задушават в същата  мазнина и малко вода. Прибавят се доматите, обелени и също нарязани на дребно и ястието се задушава, докато се поизпари течността. Прибавят се брашното, червеният пипер, грахът и нарязаният на ситно чесън. Долива се малко гореща вода, ястието се овкусява и се оставя да ври 10-15 минути. След отстраняването му от огъня се поръсва със ситно нарязания копър.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...