skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 и 1/2 чаени чаши захар
- 1/2 чаена чаша олио
- 2 и 1/2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 10 грама бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- кората на два портокала
- 5 грама ванилия
- 250 грама течен шоколад
- захарни фигурки за украса
Начин на приготвяне:
В подходяща дълбока купа изсипваме сухите съставки. Разбиваме яйцата заедно със захарта. Към тях добавяме киселото мляко и олиото, след което разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Бъркаме с дървена бъркалка. Добавяме настърганите на фино ренде портокалови кори. Разбъркваме и изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма за кекс. Изпичаме в предварително загрята фурна, на 180 градуса, до готовност. Проверяваме кекса с клечка за зъби. Забождаме я, ако излезе суха, кексът ни е готов. Охлаждаме го и украсяваме с течен шоколад и захарни фигурки. Да ви е сладко!
0 коментара:
Публикуване на коментар