Необходими продукти:
- 400 грама макарони по избор
- 300 грама пилешко филе
- 1 глава лук
- 150 милилитра сметана без захар
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка босилек
- 2-3 стръка магданоз
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 150 грама настърган кашкавал
- 2 супени лъжици брашно
- олио за запръжка
- 400 грама кисело мляко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и месото се нарязват на ситно и се запържват в сгорещено олио. Макароните се сваряват, отцеждат и добавят към сместа. Подправя се с черен пипер, сол на вкус и се добавят сметаната, ригана, босилека и скилидката чесън. Разбърква се и се пресипва в подходяща тава. Поръсва се с настъргания кашкавал. Фурната се загрява на 180 градуса. В тенджера се сгорещява малко олио, брашното се запържва в него и се разрежда с разбито кисело мляко. Разбърква се до гладка консистенция и се разпределя върху макароните. Запича се във фурната за 30-40 минути. След като изстине малко, ястието се разрязва и поднася, гарнирано със стръкчета пресен магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар