skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо за готвене
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1 чаена чаша ориз
- 3 чаени чаши вода или бульон
- сол, черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- сок от половин лимон
- зехтин или олио за запръжка
- магданоз за подправяне или за украса
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте олиото или зехтина, запържете лука и нарязаното на кубчета свинско месо. Прибавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути налейте водата или бульона. Подправете със сол, черен пипер и къри. Гответе ястието на умерен огън за около 40 минути и след готовност го подправете с лимонов сок и нарязан магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар