RSS

сряда, 29 ноември 2017 г.

Мариновани свински късчета на скара





Необходими продукти:

  • 50 милилитра червено вино
  • 1 чаена лъжичка млян кимион
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка червен пушен пипер
  • 1 супена лъжица соев сос
  • сок от половин лимон
  • 1 супена лъжица зехтин или олио
  • 500-700 грама шарено свинско месо
  • 1 супена лъжица горчица

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на фини късчета и ги сложете в купа. Добавете кимион, черен и червен пипер, соев ос, лимонов сок, горчица, зехтин и червено вино. Разбъркайте месото с ръце, покрийте с прозрачно фолио и охладете сместа за минимум два часа. Добре е да престои повече време, за да попие всички аромати. Извадете свинското и го изпечете равномерно на сгорещена скара. Поднесете късчетата топли и гарнирайте със сос по избор. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...