RSS

вторник, 28 ноември 2017 г.

Солена торта от тортила питки



Необходими продукти:



  • 5-6 броя готови тортила питки
  • 250 грама картофено пюре
  • 1 връзка зелен лук
  • 50-100 грама маслини за украса
  • 100 грама царевица от консерва
  • 2-3 домата, измити и подсушени
  • половин връзка пресен магданоз за украса
  • 200 грама цедено мляко
  • 100 грама майонеза
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • копър по желание
  • 150-200 грама колбас по избор
  • 100 грама настъргано сирене
  • 100 грама настърган кашкавал
  • домашна или купешка лютеница


Начин на приготвяне:


Изберете подходяща голяма чиния или поднос и сложете една питка. Комбинирайте цеденото мляко с майонезата, чесъна и копъра. Разбъркайте сместа до еднородност и с нея намажете основата. Гарнирайте с нарязани домати, колбас и нарязани маслини. Покрийте с втора питка. Гарнирайте я с лютеница и поръсете с кашкавал и сирене. Сложете трета, а нея подправете с картофено пюре или чеснова смес, украсете с домати, сирене, кашкавал или колбас. Четвъртата гарнирайте по ваш вкус и завършете подредбата с последната питка. Старателно измажете всички страни, поръсете с нарязан ситно зелен лук, сладка царевица и листенца магданоз. Нарежете половин домат и от него оформете розичка. Сложете я в средата на тортата и украсете с маслини. По желание декорирайте страните на чинията с пресни листенца магданоз. Охладете, разрежете и поднесете. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...