skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 килограм заешко месо, нарязано на порции
- 500 грама картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 морков, настърган
- 80 милилитра червено вино
- 1-2 дафинови листа
- сол, черен пипер според вкуса ви
- олио за запръжка
- една шепа ситни домати
- половин връзка пресен магданоз
- 2 чаени лъжички червен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете мазнината и запържете лука, месото и морковите. Прибавете червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Налейте виното, разбъркайте, добавете картофите и доматите. Сипете около 700 милилитра вода, подправете ястието с дафиновите листенца и го оставете да къкри на слаб огън за час и половина, два. Разбърквайте яхнията периодично, по желание покрийте съда с капак. След готовност подправете с нарязан ситно магданоз. Поднесете заешкото топло и се насладете на вкуса и аромата на гозбата. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар