skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 300 грама кайма смес
- 1 глава лук
- 1 морков, обелен и настърган
- 1 картоф, обелен и нарязан ситно
- 1 мек домат, обелен и настърган
- около 2 литра вода
- 350 милилитра студено прясно мляко
- сол, черен пипер на вкус
- магданоз, нарязан ситно
- 1 яйце, разбито
- 400 грама кисело мляко
- 1/2 чаена чаша фиде
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте студените вода и прясно мляко. Подправете със сол и разбъркайте. Изчакайте течността да се сгорещи и добавете лука, моркова, картофа и домата. От каймата оформете топчета и прибавете към супата. Оставете ястието да ври на слаб огън на 30-40 минути. Десет минути преди да изключите котлона прибавете фидето и отново разбъркайте. Подправете с нарязан ситно магданоз и допълнително сол, ако е необходимо. Изчакайте супата да изстине и я застройте с разбито яйце, смесено с кисело мляко. Разбъркайте, разпределете супичката докато е топла и поднесете. Бон Апети!
0 коментара:
Публикуване на коментар