Необходими продукти:
- 400-500 грама кори за баница, по-дебели или печени на сач
- 3 стръка праз, нарязани на колелца
- 500 грама кайма
- 100 грама царевица от консерва
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 30 грама краве масло
- олио
- 200 милилитра прясно мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 200 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Намаслете йенски съд или тава, сложете един лист от корите за баница, а в тиган сгорещете олио и запържете праза. Добавете каймата, сол, черен пипер и кимион на вкус. Разбъркайте и добавете царевицата. Сложете върху кората част от плънката и покрийте с втора. Редувайте кори и смес, докато свърши пълнежа. Завършете с кора, разрежете баницата на четири. В друг съд сгорещете маслото, запържете брашното и разредете с прясното мляко. Бъркайте до сгъстяване и изсипете сместа върху баницата. Разпределете я с лъжица, поръсете с кашкавала и запечете във фурна, загрята на 190-200 градуса за 40-45 минути. Поднесете баницата топла. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар