Необходими продукти:
- 20 броя зелеви листа
- 1 литър зелева чорба
- 1 чаена чаша ориз
- 500 грама кайма
- 1 главичка целина, обелена
- 1 стрък праз
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка кимион
- сол и черен пипер на вкус
- 1 обелен и настърган морков
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
В тиган задушете ситно нарязан праз, заедно с настърганите целина и морков. Добавете ориза и разбъркайте. Накъсайте каймата и я сложете към сместа. Прибавете подправките и доматеното пюре. Разбъркайте и охладете плънката. Вземете зелев лист е го разстелете върху дъска за рязане. С лъжичка заграбете от сместа е сложете в средата на листа. Завийте краищата му и свийте сарма. По този начин пригответе и останалите. Готовите сарми подредете в тенджера, плътно едни до други. Залейте със зелевия сок и сложете чиния отгоре, обърната обратно, така че да притиска сармичките. Гответе на тих огън около час. Поднесете топли! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар